Over mijzelf

Mijn naam is Annelies van der Snoek van Duijn. Ik heb een praktijk voor speltherapie in Hierden. De naam van de praktijk is ‘Jonna’. Ik ben 10 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Toen mijn eigen kinderen wat groter werden wilde ik graag weer wat in mijn vakgebied gaan doen, maar dan meer gericht op individuele begeleiding van kinderen. Ik ben op zoek gegaan naar mogelijkheden hiervoor, en ontdekte dat er een post- HBO opleiding speltherapie bestond, die aansloot op mijn vooropleiding. Tijdens die opleiding tot onderwijzeres was ik al gefascineerd geraakt door een boek dat ik moest lezen over speltherapie (Dibs) en het was voor mij een geweldige ontdekking dat ik nu zelf de mogelijkheid had dit soort werk te gaan doen! Ik heb mijn opleiding tot speltherapeute gedaan in Diemen. Deze opleiding is gebaseerd op de Client Centered denkwijze.

Dit houdt onder andere in:

• Een warme, vriendelijke relatie tussen kind en therapeut
• Het kind weet zich geaccepteerd door de therapeut
• Zijn/ haar gevoelens mogen er zijn

Dit zijn principes die aansluiten bij mijn christelijke levensvisie: een liefdevolle relatie tussen God en mens, mogelijk gemaakt door Jezus.

Waarom Jonna?
Jonna is afgeleid van Johanna, mijn eerste naam. De betekenis van Johanna is: God is genade. Ik vind dit een prachtige betekenis, en ik geloof dat God Zijn genade, Zijn goedheid door mensen heen wil laten zien. In dit geval dus door de speltherapie heen: God trekt zich het lot aan van kinderen, en ik mag een instrument zijn voor Hem.